.

.

donderdag 30 oktober 2014

30 oktober 2014

Vandaag zijn we naar het centrum geweest. We zijn weer naar de Palmentuin geweest, omdat Lisa die nog niet gezien had. Na de Palmentuin zijn we een klein stukje langs de Suriname rivier gelopen en zijn we het centrum ingelopen. In het centrum zijn we een paar winkels af geweest en zijn daarna weer terug gegaan naar het huis. Nu zijn we gesloopt van de hitte en rusten we weer even uit. Vanavond gaan we weer wat drinken bij 't Vat. Wat we morgen gaan doen weten we nog niet. Het is onze laatste vakantiedag voordat we beginnen met onze stage. We zien het wel!






29 oktober 2014

Vanmorgen hadden we met Lisa afgesproken om even gezellig te kletsen en naar het zwembad te gaan. Omdat Lisa haar stageplaats niet gecertificeerd is geworden had ze geen stage meer. We hebben contact gezocht met onze stagebegeleider en het is Lisa gelukt om ook bij ons stage te komen lopen. Dus zijn we nu met z'n drieën. In de middag zijn we naar het Parima zwembad geweest om eventjes lekker te kunnen zwemmen. Het was helaas wel de minst mooie dag van deze week om te zwemmen. Verder zijn we de rest van de dag hier gebleven. Morgen gaan we naar het centrum om even Lisa mee te nemen naar de Palmentuin.

28 oktober 2014

Vandaag hadden we een lekker lui dagje. We zouden eerst nog het een en ander gaan ondernemen maar, omdat we moe waren hebben we de hele dag niks gedaan. In de avond zijn we met Nancy en Jade gaan eten in de Mall bij Fish and Chips. Daarna zijn Robin en ik doorgegaan naar 't Vat. Dat is een cocktailbar in het centrum. Daar hebben we de hele avond gezeten. We hebben toen een taxi gebeld en na een half uur was hij er dan eindelijk en konden we weer naar het huis van Nancy.
 
 

maandag 27 oktober 2014

27 oktober 2014

Sint Elisabethschool 1
Vandaag zijn we met de taxi naar de stad geweest om te beginnen aan Robin haar to do list. We zijn begonnen bij de Sint Elisabethschool 1. Op deze school heeft haar moeder gezeten. Aan de overkant van de school staat de Sint Petrus Kathedraal. Helaas mochten we niet naar binnen, omdat we korte kleding aan hadden. Daarna zijn we in de richting van de Suriname rivier gelopen. Via de Suriname rivier zijn we naar het centrum gegaan. In het centrum zijn we een aantal winkeltjes in geweest. Die vielen helaas een beetje tegen. We zijn toen doorgelopen naar de Jacques van Eerstraat. Wat volgens google-maps ongeveer een half uur lopen was, maar in werkelijkheid anderhalf uur...  In deze straat heeft de moeder van Robin gewoond. We hebben er even rondgekeken en zijn daar even wat gaan drinken bij een soort ontmoetingsplek. De eigenaar wist ons niet zeker te vertellen of dat het huis was. Toen we eenmaal weer terug waren heeft Robin de foto's naar huis gestuurd. Zo kwamen we er achter dat we voor het juiste huis stonden. We dachten dat het huis gesloopt was maar dat was dus niet het geval.
Sint Petrus Kathedraal
Vanmiddag heb ik mijn eerste fietstochtje naar de supermarkt gedaan. Best apart aan de verkeerde kant van de weg rijden, maar als je goed oplet is het eigenlijk geen probleem.

We hebben vanavond nog een wandelingetje naar de supermarkt gedaan om nog een paar boodschapjes te halen. Verder hebben we de hele avond kaartspelletjes gedaan.

Wat we morgen gaan doen weten we nog niet, maar dat zien we dan wel weer.




Eerste indrukken van Suriname

Hallo allemaal,
Op 23 oktober 2014 hebben we ons koude landje ingeruild voor het warme Suriname. De reis hier naar toe was vrij pittig. Het vliegen duurde 9 uur en daarna nog 1 uur in de rij bij de douane. Nadat we de douane door waren gelopen stonden onze koffers al naast de band en konden we direct doorlopen naar de taxi. We moesten nog ongeveer 1 uur rijden. Toen we aankwamen was het al donker. Nancy (de nicht van Robin) stond ons op te wachten en we werden heel gastvrij ontvangen. Toen zijn we nog wat gaan eten en zijn we gaan slapen.

24 oktober 2014

Na een rare nacht met veel wakker worden konden we dan eindelijk goed de omgeving bekijken. Vanaf de veranda kun je hier verschillende soorten planten, struiken en bomen bewonderen zoals palmbomen en bananenbomen. We hebben deze dag nog niet veel gedaan en vooral geluierd op de veranda. Aan het einde van de dag hebben we gegeten bij Fish and Chips. Het restaurant is van de vader van Nancy. In de avond zijn we door Paramaribo heengereden en heeft Nancy ons de buurt laten zien.

25 oktober 2014

We hebben deze dag nog veel geluierd en bijgekomen van de reis. We zijn wel zelf naar de supermarkt geweest. De supermarkt is ongeveer 5 minuutjes lopen. Die avond heeft Jade (dochter van Nancy) ons Surinaamse woordjes geleerd. Ook heeft ze ons een Surinaams gedichtje geleerd:

Wan Bong

Wan Bong, somany wiwiri, Wan Bong,
Wan Liba, somany kriki, Ala e go na wan zee,
wan ede, somany prakseri,
prakseri pe wan bung mu de,
Wan gado, somany fesi foe ambigi,
ma wan papa, wan suriname,
somany wiwiri, somany sking,
somany togo wan piple

Vertaling:
Eén boom
 
Eén boom, zoveel bladeren, één boom,
één rivier, zoveel kreken, allemaal gaan naar zee,
één hoofd, zoveel gedachtes waar tussen 
de goede moeten zijn, één god, zoveel
mensen die bidden, maar één vader,
één Suriname, zoveel haartypes, zoveel
huidskleuren, zoveel talen, één mens. 

26 oktober 2014

Elke zondag is er in de buurt een Javaanse markt. Daar zijn Robin en ik heen geweest. Op de markt kan je allerlei Javaanse producten en lekkernijen kopen. Daarna zijn we doorgelopen naar de supermarkt om de rest van de boodschappen te halen. Ook hebben we onze eerste echte tropische regenbui gehad. Het heeft ongeveer 10 minuten keihard geregend en daarna was het gelijk heerlijk koel en droog. In de avond zijn we lekker met z'n vieren naar de Pizza Hut geweest. Daarna zijn we gelijk gaan slapen.