.

.

maandag 27 oktober 2014

Eerste indrukken van Suriname

Hallo allemaal,
Op 23 oktober 2014 hebben we ons koude landje ingeruild voor het warme Suriname. De reis hier naar toe was vrij pittig. Het vliegen duurde 9 uur en daarna nog 1 uur in de rij bij de douane. Nadat we de douane door waren gelopen stonden onze koffers al naast de band en konden we direct doorlopen naar de taxi. We moesten nog ongeveer 1 uur rijden. Toen we aankwamen was het al donker. Nancy (de nicht van Robin) stond ons op te wachten en we werden heel gastvrij ontvangen. Toen zijn we nog wat gaan eten en zijn we gaan slapen.

24 oktober 2014

Na een rare nacht met veel wakker worden konden we dan eindelijk goed de omgeving bekijken. Vanaf de veranda kun je hier verschillende soorten planten, struiken en bomen bewonderen zoals palmbomen en bananenbomen. We hebben deze dag nog niet veel gedaan en vooral geluierd op de veranda. Aan het einde van de dag hebben we gegeten bij Fish and Chips. Het restaurant is van de vader van Nancy. In de avond zijn we door Paramaribo heengereden en heeft Nancy ons de buurt laten zien.

25 oktober 2014

We hebben deze dag nog veel geluierd en bijgekomen van de reis. We zijn wel zelf naar de supermarkt geweest. De supermarkt is ongeveer 5 minuutjes lopen. Die avond heeft Jade (dochter van Nancy) ons Surinaamse woordjes geleerd. Ook heeft ze ons een Surinaams gedichtje geleerd:

Wan Bong

Wan Bong, somany wiwiri, Wan Bong,
Wan Liba, somany kriki, Ala e go na wan zee,
wan ede, somany prakseri,
prakseri pe wan bung mu de,
Wan gado, somany fesi foe ambigi,
ma wan papa, wan suriname,
somany wiwiri, somany sking,
somany togo wan piple

Vertaling:
Eén boom
 
Eén boom, zoveel bladeren, één boom,
één rivier, zoveel kreken, allemaal gaan naar zee,
één hoofd, zoveel gedachtes waar tussen 
de goede moeten zijn, één god, zoveel
mensen die bidden, maar één vader,
één Suriname, zoveel haartypes, zoveel
huidskleuren, zoveel talen, één mens. 

26 oktober 2014

Elke zondag is er in de buurt een Javaanse markt. Daar zijn Robin en ik heen geweest. Op de markt kan je allerlei Javaanse producten en lekkernijen kopen. Daarna zijn we doorgelopen naar de supermarkt om de rest van de boodschappen te halen. Ook hebben we onze eerste echte tropische regenbui gehad. Het heeft ongeveer 10 minuten keihard geregend en daarna was het gelijk heerlijk koel en droog. In de avond zijn we lekker met z'n vieren naar de Pizza Hut geweest. Daarna zijn we gelijk gaan slapen.

1 opmerking:

  1. Veel plezier aldaar.Zie graag je volgende bericht . Hoop dat je het best naar de zin hebt. Ik weet niet of je het andere bericht hebt gehad, maar ik ga voor twee weken naar Thailand.Carlie gaat niet mee , het is te vermoeiend voor haar steeds 11 uur vliegen. Maar ok het zij zo .Ga lekker genieten in dat mooie suriname.Groetjes John en Carlie

    BeantwoordenVerwijderen